catalÓ - spanish


DEFINICIONS III LLIBRE X

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6

 

Definiciˇ 1. Donada una recta expressable i ap˛toma, si el quadrat de la recta sencera Ús major que el de la recta adjunta en el quadrat d┤una recta commensurable en longitud amb la recta sencera, i la recta sencera Ús commensurable en longitud amb la recta expressable donada, la recta ap˛toma s┤anomena primera ap˛toma.

Ýndex

Definiciˇ 2. I si la recta adjunta Ús commensurable en longitud amb la recta expressable donada, i el quadrat de la recta sencera Ús major que el de l┤adjunta en el quadrat d┤una recta commensurable amb ella, l┤ap˛toma s┤anomena segona ap˛toma.

Ýndex

Definiciˇ 3. I si cap de les dues Ús commensurable en longitud amb la recta expressable donada, i el quadrat de la recta sencera Ús major que el de l┤adjunta en el quadrat d┤una recta commensurable amb ella, l┤ap˛toma s┤anomena tercera ap˛toma.

Ýndex

Definiciˇ 4. Si, a la vegada el quadrat de la recta sencera Ús major que el de l┤adjunta en el quadrat d┤una recta incommensurable amb la recta sencera, aleshores, si la recta sencera Ús commensurable en longitud amb la recta expressable donada, l┤ap˛toma s┤anomena quarta ap˛toma.

Ýndex

Definiciˇ 5. Per˛ si l┤adjunta Ús commensurable, s┤anomena cinquena ap˛toma.

Ýndex

Definiciˇ 6. I si cap de les dues Ús commensurable, s┤anomena sisena ap˛toma.

Ýndex


 

Copyright ę 1996/1997 (Juny, 1997)
D.E.Joyce

Clark University

ę Drets de Traducciˇ al catalÓ cedits 2002/2003
Jaume Domenech Larraz
info@dibuixtecnic.com

© Copyright 2006 JDL euclides.org